Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

dinsdag 29 september 2015

Zwandogs

Goh, dit is al een oudje ze... maar eigenlijk nog maar 1 keer klaargemaakt (vraag me af waarom :-S), want is jummie jummie. Ooit es gepikt van op een reclame voor Zwanworstjes. Echt waar: het is even lekker als het klinkt als je 't recept leest...

Ingrediënten:
Kleine zwanworstjes, sneetjes gerookt spek en schelletjes van uw favoriete kaas (ik heb een abdijkaas gekozen)

Effe prutsen,
- Zwanworstjes in de lengte in 2 snijden
- Stukjes uit de schelletjes kaas snijden ter grootte van de zwanworstjes
- De helft van de zwanworstjes beleggen met een stukje kaas en zijn andere kant erop
- In 't spek draaien
- Even in de oven op grillstand, zodat de kaas netjes smelt en het spek wat knapperig wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten