Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

donderdag 30 oktober 2014

Burning Love


Burning Love! Hoe schoon kan een gerecht heten? Hoe komen ze erop? Dit gerecht zou nu niet meteen in mijn gedachten komen bij de naam Burning Love en zie ook geen enkele link, maar soit. Volgens Rasmus heet dat zo, dus dat zal dan wel zo zijn.
Gerechtje gepikt van op de blog van Madame Zsazsa (madamezsazsa.blogspot.be) omdat het beloofde te smaken naar een authentieke hotdog ajuin met ketchup, maar dat heb ik er wel niet in terug gevonden :-S Desalniettemin wel lekker gerechtje en gewoon makkelijk, want alle ingrediënten heb ik altijd in huis (tja, hotdogs & denen zijn onafscheidelijk),dus als je es geen boodschappen hebt kunnen doen, kan je toch makkelijk iets tevoorschijn toveren!

Ingrediënten:
Hotdogs, ahornsiroop, water, mosterd, uien, aardappelen, boter, melk, peterselie.

How to:
- Oven voorverwarmen op 180°
- Stroop mengen en de helft water toevoegen en een paar kletsen mosterd en goed roeren.
- Uiringen in uw ovenschotel schikken, hotdogs erop, stroopmengsel erover gieten en hop de oven in voor 30 à 40 min. Af en toe es bedruipen
- Puree maken met boter, melk, klets mosterd en peterselie.