Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

zondag 3 augustus 2014

Pittige Penne met Merguez

Foto is wat minder, maar da's gewoon omdat we allebei zo'n honger hadden, het ongelooflijk lekker rook, dus maar meteen aangevallen en pas te laat beseft... Gezien de randen van ons bord al onder de tomatensaus zaten, er maar 't beste van gemaakt...

Soit, nood breekt wet, en gezien mijn vriend last heeft gehad van zijn maag nadat hij een maiski met aardappelen en brocolli had gegeten (en nee, 't was zeker niet de stress op 't werk ;-)) mochten er tijdelijk geen aardappelen of brocolli meer op tafel komen (die maiskis ook niet, maar da's nu minder lastig)
Nu ja, ik heb wel een aantal lekkere pasta- en rijstgerechten maar nu ook geen 1000 natuurlijk (ter info: die maagpijn van die aardappelen en brocolli heeft 3 weken geduurd en neen neen, nog altijd zeker niet door de stress op 't werk!!) Dus kwestie van af te wisselen es op een avond zitten surfen en kwam ik deze tegen op de site van de Red Market. Plichtsbewust dan maar naar daar geweest om mijn boodschappen en 't was een schot in de roos!

Ingrediënten:
Penne, paprika, merguez, ui, blik tomatenblokjes (ik neem altijd die van Elvea - Arrabiata, maar als je 't iets minder pittig wil, misschien ene kiezen die wat neutraler smaakt), basilicum

How to:
- Pasta koken
- Bak de ui en voeg de merguez toe. Paprika in stukjes snijden en toevoegen.
- Merguezen eruit halen en in schijfjes snijden
- Tomatenblokjes en basilicum naar smaak toevoegen
- 5 minuutjes laten sudderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten