Doen alsof je een keukenprinses bent!

Vroeger kon ik helemaal niet koken... Eten klaarmaken, ok, maar koken? Hoe begin je daar in hemelsnaam aan en kan nooit zo lekker zijn als op een ander, toch?
Dan enkele jaren geleden, beginnen observeren en ik dacht bij mezelf: hé, dat zou ik ook wel kunnen! Dus beginnen experimenteren en al zeg ik het zelf, het lukt me ondertussen al aardig! En ik vind het bovendien ook leuk en ontspannend!

Regelmatig nodig ik dan ook slachtoffers uit, ik let erop dat het goeie varkentjes zijn (ja, het gebeurt ook wel es dat het resultaat toch niet zoals verwacht is) kwestie van reacties te peilen (en is ook gewoon leuker om niet alleen te eten).

Dus in deze blog, receptjes die ik niet wil verliezen. Let wel, dit zijn geen eigen recepten, maar heb ik één voor één gepikt uit kookboeken of hier op 't internet (en vraag me niet altijd meer waar, dus bronvermelding niet mogelijk)

Gezien er aan elk recept wel een verhaal hangt: naast kookgenot, ook veel leesgenot!

maandag 30 juli 2012

Cannelloni met Spinazie, Ricotta & Ham

Nog een receptje dat ik uit dat boekske, Delicious, bij de kapper had gehaald. Nu ben ik er helemaal van overtuigd. Ik moet dat boekske dus ook elke maand kopen, want deze was ook superlekker!!



Eigenlijk was 't vanavond een mooie avond en had ik beter buiten geweest, maar had zo'n zin hierin en was gisteren overboeft van 't verjaardagsfeestje van 'den tweeden' van Annelies, dat ik er gisterenavond absoluut niet meer toegekomen ben om nog te koken. Mijn metekind nog es bewonderd en los van 't feit dat ik er meter van ben... da's dus écht een schoon kind! Miljairde! Maar écht écht een megamooie baby. Niet te doen. En zo'n braveke! Ze had me al verteld hoe rustig ze wel niet is, maar 't is dus écht altijd zo. Ach, Flavie steelt iedere keer meer en meer mijn hart. Nu ja, de 2 andere kleine rakkers van haar ook ze. Gisteren dus verjaardagsfeestje van Nanne Bananne. 't Is ne kadé ze datte! Haha!

Soit, dus vanavond wat ik eigenlijk gisteren van plan was klaar te maken:

Ingrediënten:
Cannelloni, ui, look, blik gepelde tomaten, ricotta, spinazie, Parmaham, room, geraspte kaas

(nu ja, in het origineel recept was 't met lasagnebladen die je moest oprollen, maar er waren geen van die verse meer in de winkel, dus had van die cannellonibuiskes gekocht die je moest opvullen. Ging lekker, dus why not. En in plaats van geraspte kaas, was 't parmezaanse kaas, maar had nog dit overschotje, dus gewone geraspte kaas opgebruikt)

En dan...
- Ui en look snipper en in wat olijfolie braden. Ondertussen uw mixer in uw blik gepelde tomaten zetten en mixen (wat anders? ;-)) om bij uw ui en look te kieperen.
- Ondertussen wat olijfolie in een andere pot en uw spinazie daarin laten slinken.
- Die tomatensaus hoeft niet door en door warm te hebben, dus heb die maar afgezet, want die spinazie eiste mijn aandacht op en wou niets laten aanbranden ;-))
- Als uw spinazie helemaal geslonken is, wat ricotta erbij en reepjes ham (als je van die lasagnevellen gebruikt zoals in 't origineel recept, dan moest je uw vel met een plak ham bedekken) en ook nog klein beetje van die tomatensaus om het lekker smeuïg te maken
- Cannelloni opvullen
- Beetje tomatensaus op de bodem van je ovenschaal uitstrijken, gevulde cannelloni erop en rest van uw tomatensaus erin gieten.
- Dan een flinke scheut room mengen met uw geraspte kaas en er nog es overgieten en hop, een half uurke den oven in!

donderdag 19 juli 2012

Crostini met Rode Ui & Geitenkaas



Vandaag naar de kapper geweest, nieuw kapsel, kapper carte blanche gegeven en al superveel complimentjes gekregen :-) :-) :-) Daar in boekske zitten bladeren. Delicious. Blader altijd in die als ik daar ben en denk dan steevast dat ik die es moet kopen, maar in de winkel vergeet ik dat precies altijd :-S Soit, daar dus dit aperitiefhapje in zien staan, klonk lekker, dus goed onthouden voor als 't es van pas zou komen en onverwacht was 't vanavond meidenavond bij mij thuis! Dus perfect om meteen dit hapje uit te proberen!

Ingrediënten:
Stokbrood (in 't boekske was 't met ciabatta ;-)), rode ui, olijfolie, verse oregano, geitenkaas.

How to...
- Ui in ringetjes snijden, wat oregano erbij en min. half uur in olijfolie laten marineren. Vraag me niet waar 't goed voor is, maar dus recept uit Delicious gewoon gevolgd hiervoor.
- Inhoud gewoon in pan kieperen en effe stoven.
- Als uw volk er is, stokbrood in schijfjes snijden, mengsel erop, beetje geitenkaas en hop, den oven in voor een aantal minuutjes.
- Ter afwerking nog blaadje verse oregano opleggen en serveren :-)